Vrienden en hun links

Vrienden van de historie zijn mijn vrienden!

Ik ben kritisch ten aanzien van vrienden. Echte vrienden heb ik maar weinig, goede kennissen des te meer.
Op mijn vrienden ben ik zuinig en zij op mij!
Met deze links is het precies eender. Kom je op deze pagina te staan, dan ben je een kanjer!
Je bent van meerwaarde voor de verhalenwereld! En dus kan ik je van harte aanbevelen.
Neemt u eens een kijkje op hun website, of beter nog, ga eens (indien mogelijk) langs. U zult er geen spijt van krijgen!!

International Nemrud Foundation

Logo van de International Nemrud Foundation!De International Nemrud Foundation heeft tot doel het werelderfgoed monument op de Nemrud voor de toekomst te bewaren. Zij ondersteunt alle initiatieven op dit gebied. Op haar website is veel informatie over de Nemrud, de Stichting en het restauratieproject, te vinden. Sinds 2000 is Anne ten Brink, “De Verteller van het Oude”, secretaris van deze Stichting.
www.nemrud.nl

Drents Prehistorische Vereniging

logo van de Drents Prehistorische Vereniging. Meer dan een eeuw geleden werd door een groepje enthousiaste oudheidkundigen, onder aansporing van Nederlands beroemdste archeoloog professor Van Giffen, de Drents Prehistorische Vereniging opgericht onder het motto: ‘Zonder van het verleden te weten is het moeilijk het heden te begrijpen’.
Door middel van lezingen, bijdragen aan wetenschappelijke vondsten, excursies en uitgave van een eigen blad “De Spieker”, maakt zij haar motto waar.
www.dpv.nu

Oermuseum Diever

Logo van het Oermuseum in Diever.Prachtig streekmuseum, opgezet door mensen die het verleden een gezicht willen geven. Wisselende archeologische tentoonstellingen in het oude historische Schultehuus met veel activiteiten voor kinderen. Uiterst geschikt voor een bezoek met de hele familie.In de omgeving van Diever kunt u onder leiding van een deskundige gids een archeologische wandeling maken.
www.oermuseum.nl

ArcheoFlint- Meesters in het bewerken van vuursteen

vuursteenwerkplaats van ArcheoFlintAltijd al eens willen steenbewerken. Het kan. De mannen achter ArcheoFlint verzorgen voor u demonstraties, workshops en lezingen. Ook zeer geschikt voor kinderen en grotere groepen. In een prehistorisch aandoende omgeving – de vuursteenwerkplaats- krijgt u bewondering voor de vaardigheden van onze voorouders.
“Verteller van het Oude” is bij ArcheoFlint nauw betrokken!

Historische Vereniging Appelscha

Het prachtige clubgebouw de "Hoolten Klinte" van de Historische Vereniging Appelscha. Vrienden van de "Verteller"!Net buiten het dorp is op een een heuvel het prachtige clubgebouw de “Hoolten Klinte” gelegen. Ik had het genoegen er een lezing te mogen geven. De inrichting deed mij verbazen, het geheel ademde door haar overweldigende inrichting één en al geschiedenis/verhalen uit. De “Verteller van het Oude” voelde zich er meteen thuis. Een zeer professionele vereniging, gerund door een grote schare aan zeer gemotiveerde vrijwilligers!
www.hvappelscha.nl

Historische Vereniging “De Kluis” Eext

Logo van de Historische vereniging "De Kluis" EextDe bewaarplaats voor herinneringen aan Eext en haar inwoners. Als bezoeker waant u zich terug in grootmoeders tijd. Het doet de “Verteller van het Oude” deugt dat ook de prehistorie niet vergeten is. “De Kluis” is ook zeer actief op het gebied van jeugdeducatie.  Voor scholen heeft zij zelfs een speciaal programma. Alles gedragen door zeer enthousiaste vrijwilligers.
www.dorpsmuseumdekluiseext.nl

Martin van den Bosch, metaal,- en steentjes liefhebber!

Martin van den Bosch met zijn metaaldetector in actie!Ik leerde Martin in 2014 kennen. Tijdens zijn zoektochten met de metaaldetector vond hij steeds meer bewerkte steentjes. Hij wilde er meer van weten. Inmiddels heeft hij op vuursteen gebied veel kennis. De Verteller van het Oude waardeert de wijze waarop hij met zijn topvondsten omgaat (Martin vond o.a. twee zeldzame Viking fibula’s). Een prachtige website met veel verhalen!
http://www.duppies.jouwweb.nl

OSmigratie, geen archeologie zonder ICT

OSmigratie, aanbevolen door de "Verteller van het Oude" voor al uw ICT wensen.Kees Epema, de man achter OSmigratie ken ik al jarenlang. Absolute een topper op ICT gebied. Met recht een vriend van de Verteller. Voor zijn klanten maakt hij hun wensen op ICT gebied waar, ongeacht het budget. Zijn laatste Masterpiece  was het bouwen van een digitale omgeving voor kinderen en volwassenen in het Oermuseum in Diever.  Interactief, oersterk en bijzonder eenvoudig te bedienen. Dus, denkt u aan digitaliseren dan raad ik u aan contact met hem op te nemen. Advies inwinnen kan altijd.
http://osmigratie.nl/index.html

Het Drents Museum

Drenthes meest tot de verbeelding De imponerende gevel van het Drents Museumsprekend museum! De Verteller is er verliefd op. Wat een gebouw en wat een inhoud! Het Drents museum in Assen is werkelijk de moeite van een bezoek waard. Elke vitrine is een verhaal apart. Naast een prachtige collectie prehistorisch materiaal, herbergt ze ook een unieke kunstcollectie. Regelmatig slaagt het Museum er in om een top expositie naar de Drentse hoofdstad te halen.
www.drentsmuseum.nl

Vuursteenmijnen in Limburg

Sculptuur bij de ingang van de vuursteenmijnen in RijckholtHenk Engelen is er in geslaagd een buitengewone leerzame en uitgebreide website over twee vuursteenmijnen -in Rijckholt en Valkenburg- te maken. Zijn enthousiasme spat er van af. Het geheel is zeer begrijpelijk geschreven en voorzien van prachtige foto’s. Henk heeft ook aan de buitenlandse bezoekers van zijn site gedacht; ze is namelijk ook in het Duits en Engels te lezen. Top gedaan!
http://www.vuursteenmijnen.nl

IJstijdenmuseum in Buitenpost

 logo ijstijden museum buitenpostHet IJstijdenmuseum te Buitenpost toont u de Prehistorische en Geologische geschiedenis van de Friese Wouden. Ze laat u kennis maken met de verschillende IJstijden en toont u de zwerfstenen die door de reusachtige gletsjers zijn achtergelaten. Tevens gaat u op jacht met de Neanderthalers. U ziet hoe ze op de uitgestrekte toendra’s op mammoeten, wolharige neushoorns, reuzenherten en wilde paarden jaagden.
www.ijstijdenmuseum.nl

Hunebedcentrum

Een kijkje in het hunebed, permanente tentoonstelling Hunebedmuseum te Borger.Binnenste van een hunebed, te zien in het museum te Borger. De meest bekende monumenten van Drenthe hebben een eigen museum. Op fantastische wijze wordt het dagelijks leven van het Trechterbekervolk uitgebeeld/tentoongesteld. Natuurlijk ook heel veel aandacht voor de grafmonumenten. Een waar kenniscentrum!
www.hunebedcentrum.nl

Archeogidsen

Archeogidsen.nl is een onderdeel van BMT Educatie en Advies. BMT organiseert archeologische wandelexcursies door het Nederlandse landschap met uitleg over het ontstaan van Nederland, de bewoningsgeschiedenis en de cultuurhistorische ontwikkeling van het landschap. U kunt bij hen genieten van zeven, door ervaren gidsen, begeleide wandelingen langs Drentse hunebedden, grafheuvels, prehistorische akkers en herinneringen aan de ijstijd. Natuur, archeologie en een indrukwekkend verhaal! Bestaat er een mooiere combinatie? Het antwoord van de Verteller van het Oude mag u duidelijk zijn.
www.archeogidsen.nl

Archeologie op school

logo van archeologie op schoolDeze site is ontwikkeld door de landelijke werkgroep voor archeologische erfgoededucatie van de AWN, vereniging van vrijwilligers in de archeologie. Speciaal voor scholen hebben zij lessen bedacht waarbij hun passie voor archeologie wordt overgebracht op de leerlingen. Een initiatief dat de Verteller van het Oude van harte ondersteunt en daarom een plaats onder zijn vrienden verdient!
http://www.archeologieopschool.nl

Wilt u ook behoren tot zijn vrienden, dan nodigt de “Verteller van het Oude” u uit hem een mail te sturen.

Laat u inspireren door mijn verhalen uit het verleden!