Archeologische vondsten Van mij en van mijn vrienden

Regelmatig publiceer ik onder “Nieuws van de Verteller” over mooie archeologische vondsten. Deze kunnen door mij gedaan zijn of door een van mijn archeologische vrienden.
In de loop van de jaren verdwijnt het artikel in het archief en is bijkans onvindbaar. Zonde van de moeite en jammer omdat er achter elke vondst een mooi verhaal zit.

Voorbeelden van archeologische vondsten

  • Van die Romeinse urn en kruik, zomaar liggend op een archeologische vondsten : Romeinse urn, van bovenaf.rommelmarkt wachtend op een bod van een paar euro. En niemand die wist dat ze zo oud waren.
  • Buurvrouw Annie die binnen komt lopen met een kling van 11 cm uit de Federmesser cultuur.
  • ”Is dit iets Meester?”, klinkt het zachtjes. Bij de deur van mijn klaslokaal staat een kleine jongen. In zijn hand houdt hij een fantastische hamerbijl.
  • Twee midden-paleolithische afslagen gevonden door twee personen op een paar meter afstand van elkaar.
  • Op een avond zit ik met een aantal archeologische maatjes vondsten van amateur archeologen te determineren in het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis. Echt spectaculair vondstmateriaal zit er die avond niet tussen. De tijd verstrijkt maar langzaam en het werk gaat op de automatische piloot.
    De deur gaat open en Martin komt binnen met twee juweeltjes van fibulae.
  • Er zijn artefacten die, zodra je ze vindt, het hart sneller doen kloppen.  Dat was het geval bij mijn krombeksteker.
  • Over die klingbijtel, de laat Romeinse kraal, de spitsen, de ………

En zo kunnen we gerust doorgaan! In het scrol menu staan de items,  met niet alleen  foto’s maar ook de achterliggende verhalen. Heb je zelf iets leuks gevonden en er zit een bijzonder verhaal achter, neem dan eens contact met me op. Misschien vinden we het beiden leuk om er een stukje op deze website over te schrijven. Tot die tijd moet u het doen met de aanvullingen die regelmatig in dit menu item zullen gepubliceerd worden.

Laat u inspireren door mijn verhalen uit het verleden!