Nieuws (2018) Mijn archeologische belevenissen en nieuws van anderen

Gerger Kalesi- filmpje op grote hoogte.

 

Vanmorgen kreeg ik van Mehmet Çoban, vriend van de “Verteller van het Oude” en woonachtig vlak bij de Nemrud Dagi in hetZuidoosten van Turkije, een filmpje toegestuurd. Ze gaat over een nog niet opgegraven site uit Kommagene, genaamd Gerger Kalesi. Ik heb daar zeer goede herinneringen aan en vind het een van de meest avontuurlijke plekken die ik ken. De top halen is al een hele uitdaging! Oordeel zelf, helaas is de kwaliteit niet top. Gewoon niet op groot formaat afspelen, geniet van de Euphraat op de achtergrond. 
Klik hier als je meer info  over Gerger Kalesi wilt.

ArcheoFlint – meesters in het bewerken van vuursteen

Toegevoegd aan “vrienden van de Verteller”. De doelstelling van deze vuursteenwerkers:

  • vuursteenwerkplaats van ArcheoFlint, iets nieuwsprehistorische vuursteenbewerkingstechnieken aan een breed publiek onder de aandacht te brengen door middel van demonstraties en workshops.
  • het overbrengen van deze technieken aan een jeugdiger generatie zodat de prehistorie voortleeft in het heden.
  • door middel van boeiende verhalen en presentaties belangstelling te kweken voor het leven van en over onze prehistorische voorouders.

 Neem eens een kijkje op de hun website: www.archeoflint.nl 

Verteller van het Oude herstelt

Het heeft een tijdje geduurd, maar na een lange revalidatie (wegens operatie aan de rug) “is de zin” in archeologie en het bijhouden van mijn website weer terug.
Ik verheug mij weer de artefacten op te kunnen rapen van de velden, de verhalen en contacten met andere amateurarcheologen, en over het houden van lezingen. Dank voor alle bloemen, kaartjes, telefoontjes en alle andere blijken van medeleven.

Nieuwe verhalen van amateur-archeologen toegevoegd

Twee prachtige artikelen over vondsten op de tweede maasvlakte toegevoegd. Mirjam K. schrijft over een benen Mesolithische spits en Hester Loeff over een levallois afslag. Beiden vinden het gevondene de “vondst van hun leven”. 

 

 

trefwoord: nieuws, nieuws, nieuws, nieuws

Laat u inspireren door mijn verhalen uit het verleden!