De Verteller als schrijver "Voetstappen in het Verleden"

“Waarom schrijf je niet eens één van je verhalen op?”
Met dezBaldo, hoofdrolspeler uit "Voetstappen in het verleden". Inspiratiebron voor de schrijver.e opmerking begon het.
Waarschijnlijk gaat het velen zo!
“Heb ik talent genoeg? Kan ik dat wel?”
Mij schoten deze vragen door het hoofd.

Toen mijn gedachten echter de prehistorie invlogen, was het gedaan met alle onzekerheid. De hoofdrolspelers; Kà-rel, Yolinde, Jettor en Baldo namen me mee naar een wereld die ik niet ken, maar o zo graag zou willen bezoeken. Helaas, ik ben slechts de schrijver.

Tot nu toe zijn drie verhalen gereed. Ik heb de serie “Voetstappen in het verleden” genoemd. De verhalen zijn bedoeld voor een ieder vanaf ongeveer 12/13 jaar. Ik pretendeer  te schrijven voor een breed publiek. Dus volwassenen, lees ze ook en droom even weg in een lang vervlogen tijd!
Om je een indruk te geven publiceer ik op mijn website van elk verhaal een aantal bladzijden. Geef je mening aan me door, zowel positieve feedback als opbouwende kritiek.
Ooit verschijnt de serie in boekvorm! Maar kun je niet wachten, stuur me dan een mail en je ontvangt een PDF bestand.

schrijver van de serie “Voetstappen in het Verleden”.

Voetstappen in het Verleden (1)
De dapperste onder de dapperen!

Het eerste deel van de serie begint met een schokkende gebeurtenis in het dorp van Yolinde, Kà-rel, Jettor en Baldo. Hun vriend Gurt komt op tragische wijze om het leven. Op slag verandert het anders zo rustige leven in het dorp. Niets wordt meer zoals het was. Terwijl de voorbereiding voor de begrafenis in volle gang zijn, vertellen de dorpsbewoners over het leven van Gurt. De verhalen die zij vertellen vormen de basis van het boek. Het blijkt dat een ieder iets opmerkelijks met de dode man heeft meegemaakt. Omdat hun vriend niet in het dorp geboren is, besluiten de hoofdpersonen naar het geboortedorp van Gurt te vertrekken om daar zijn familie in te lichten. In dit deel begint de gevaarlijke tocht. Een tocht waarvan het lang niet zeker is dat ze er van terug zullen keren.
Klik hier voor het eerste hoofdstuk.

Voetstappen in het Verleden (2)
Het geheim van Jettor

Kano van Pesse, mijn hoofdrolspelers gebruikten een dergelijk exemplaar. Inspiratiebron voor de schrijver.Op niet meer dan een paar dagen afstand van hun dorp beleefden mijn vrienden hun eerste, angstig avontuur. Slechts met veel geluk doorstonden ze het gevaar. De tocht naar het dorp van hun overleden vriend Gurt is echter nog ver. Onderweg loert overal het onheil. En als ze dan eindelijk het dorp bereiken, blijkt dat ook nog eens te zijn veroverd door ander volk. De helden van het verhaal laten het er niet bij zitten. Ze stellen alles in het werk om de dorpsbewoners te bevrijden. Net als alles de goede kant op gaat, slaat het noodlot toe!
Klik hier voor het eerste hoofdstuk van deel 2.

Voetstappen in het Verleden (3)
De lange tocht naar huis

Een palendorp (replica) uit de prehistorie, inspiratiebron voor de schrijver.Tot nog toe is de weg moeizaam en vol gevaar geweest. Maar de hoofdpersonen kunnen de terugreis naar hun dorp niet aanvaarden. Twee van hen worden vermist. Of ze tot de levenden behoren, weet niemand. Een lange zoektocht, met een onverwachts eind, volgt. In dit derde en voorlopig laatste deel van de serie, gaan onze vrienden tot het uiterste. Helaas is dat niet genoeg!Voor altijd zal de barre tocht in hun geheugen gegrift blijven staan.
Klik hier voor het eerste hoofdstuk van deel 3.

 

trefwoord:
schrijver, schrijver, schrijver, schrijver, schrijver, schrijver,
schrijver, schrijver, schrijver, schrijver, schrijver, schrijver,

Laat u inspireren door mijn verhalen uit het verleden!