Verhalen over mijn archeologische vondsten Met betrokkenheid van de "Verteller van het Oude"

Verhalen en vondsten van de “Verteller van het Oude”

Elk artefact, hoe klein en onbeduidend ook, heeft een verhaal. Sommigen blijven je ‘eeuwig’ bij, andere worden direct uit het brein gewist. Op deze pagina staan een aantal archeologische verhalen van de “Verteller van het Oude”. Mocht je geïnspireerd geraakt zijn door mijn archeologische verhalen, schrijf je eigen belevenis op en stuur haar mij toe. Je mag mij natuurlijk ook het verhaal vertellen, ik zorg dan voor de plaatsing ervan. Klik op de afbeelding om de verhaaltjes te lezen!

Rommelmarkt urn (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude") Romeinse kruik (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude") mp-afslag-bernard-april-2015 (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude" romeinse of vroeg-middeleeuwse kraal  (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude")
Romeinse urn
van de
rommelmarkt
Een kruikje uit
de 4e eeuw
Midden Paleolithische afslagen Romeinse kraal
Hamerbijl van Alex (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude") Soeklepel (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude") spinklosje (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude") neolithische spitsen Vledder Aa en hun verhalen
Een onverwachte hamerbijl Soeplepel, een archeologisch hulpmiddel
Spinklosje uit het water

Vledder AA
Turkse vuistbijl in situ (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude") Napjessteen, vers "opgedolven" MP kern van Kernthaler Ronald (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude")
Vuistbijlen zoeken Napjessteen Kern van een Neanderthaler
Maalsteen Enkelgrafcultuur spits (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude") (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude") Kommageense pijlpunt (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude")
Maalsteen, uitgemalen en vergeten EGK spits, gender
neutraal
EGK bijl Kommageense pijlpunt
krombeksteker halffabrikaat spits (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude") Fragment van een bronstijd dolk, later is ze bijgewerkt tot schrabber.
Krombeksteker, om warm van te worden Halffabricaat spits Dolk, tot schrabber bijgewerkt
 kernbijtel enkelgraf (uit de serie: verhalen van de Verteller van het Oude")  Hunebed-D2  Trechterbekeraardewerk WaN I

Klingbeitel
Wonen naast een hunebed Illegale opgraving, een jeugdzonde
Â

Laat u inspireren door mijn verhalen uit het verleden!