Kern van een Neanderthaler

Regelmatig krijg ik opmerkingen over een stukje dat ik geschreven heb. Daar ben ik blij mee, het levert mij soms andere inzichten op of bevestigt juist mijn mening.
In een eerder geschreven stukje  over het noordelijkste Neanderthaler kampement dat tot nu toe gevonden is, in Drelsdorf, 40 kilometer ten zuiden van de Deense grens, beschreef ik een paar topvondsten gedaan door Nederlandse amateur archeologen. Daarbij had ik, volgens enkele criticaster, de namen van de vinders moeten vermelden. Vanwege privacy redenen had ik dat niet gedaan. Maar goed, ere wie ere toekomt! De mooiste vondst werd gedaan door RONALD POPKEN, amateur archeoloog uit DIEVER, een schitterende kern, bewerkt door een Neanderthaler!
Deelnemers Drelsdorf zoektocht april 2016Een paar weken geleden was hetzelfde gezelschap weer in Drelsdorf aanwezig, ditmaal om hun (onervaren) 7 Duitse collega’s te helpen in hun zoektocht naar sporen van onze gemeenschappelijke
MP kern van Kernthaler Ronaldvoorouders.  Dat onze (“ontwikkelings”)hulp in de belangstelling stond, bleek wel uit het feit dat diverse Duitse professionele archeologen alsmede een Deense aanwezig waren.  Te samen waren we in staat om mooie artefacten op te rapen en het vondstbeeld van de akker te bevestigen. Steeds meer wordt een vondstconcentratie zichtbaar. Een nabij gelegen akker kon ook bezocht worden, de daar gevonden artefacten vallen precies binnen de te verwachten concentratieplek.

De kern van “Kernthaler Ronald”

Terug naar Ronald.  De helft van de gedane dagvondsten, kwam op zijn conto! Door hem werd het aantal kernen, tot dan toe gevonden op de site, verduTrotse meneer Ronald met kern uit het MPbbeld. Drie kwamen er voor zijn rekening, het leverde hem bij de Duitsers de bijnaam “Kernthaler Ronald” op.
Hollandse (amateur)archeologen eren hun collega’s, vanwege hun levenslange archeologische werkzaamheden of uitzonderlijke prestaties, met de toevoeging “Meneer”.
De “Verteller van het Oude” blijft jaloers op zijn vondsten en maakt een diepe buiging voor Meneer Ronald!

(verhaal eerder gepubliceerd in 2016 in “Nieuws van de Verteller”)

Klik hier voor meer verhalen van de Verteller van het Oude en zijn vondsten

Laat u inspireren door mijn verhalen uit het verleden!